Sammy Basso: “Vreau să mă specializez în biologia moleculară și să găsesc un tratament pentru progeria”

Primul interviu cu Sammy Basso, după ce a fost supus unei operații la inimă, prima intervenție de acest gen

Sammy Basso a câștigat în cea mai mare provocare cu viața! Operația la inimă, în premieră mondială,  condusă de Francesco Musumeci la Spitalul San Camillo din Roma, a reușit perfect. Acum, Sammy, băiatul în vârstă de 23 de ani, prizonier în corpul de un bătrân vechi de optzeci de ani, a declarat într-un interviu cu publicația Libero alegerea de a se supune unei astfel de operațiuni atât de riscante și de complicate:

”Nu am avut nicio altă alternativă și nu a fost ușor. Astăzi această intervenție reprezintă un punct de început împotriva bolii mele”.

Ce este boala progeria:

Progeria sau îmbătrânirea prematură este una dintre cele mai ciudate boli ale secolului, fiind descoperită relativ recent. Este o afecţiune genetică rară, care cauzează schimbări fizice asemănătoare în foarte mare măsură cu îmbătrânirea prematură. Pentru această boală nu se cunoaşte până în prezent niciun tratament.

Bolnavii de Progeria au o medie de viaţă de aproximativ 13 ani şi foarte rar ajung până la vârste de 16-17 ani. Copiii care suferă de această boală îmbătrânesc de 6 până la 8 ori mai repede decât oamenii normali.

Băiatul de la Tezze sul Brenta (Vicenza) este unul dintre sutele de pacienți din lume afectați de progeria și povestește  despre momentele înainte de a intra în sala de operații:

”Mi-am făcut semnul crucii, pentru că sunt o persoană credincioasă, și asta m-a ajutat să merg mai departe” 

În așteptarea ieșirii din spital, Sammy și-a planificat deja următoarele obiective:

”Vreau să învăț și să obțin  specializarea în biologia moleculară pentru a deveni cercetător. Visul meu este să găsesc eu personal un tratament pentru persoanele cu progeria.”

În cele din urmă, sfatul său personal adresat părinților cu copii afectați de progeria:

”Trebuie să le explicăm copiilor că nu va fi ușor, dimpotrivă, dar nu trebuie să ne descurajăm. Sunt multe lucruri pe care copilul lor, chiar dacă sunt bolnavi, le pot face pentru a schimba lumea.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.