Salvați Copiii: Efectul coronavirus, cu 117 milioane mai mulți copii aflați în pericol de sărăcie

La șase luni de la declarația pandemiei de OMS , impactul coronavirusului asupra copiilor din cele mai sărace zone ale lumii este „catastrofal” . În 2020 vor mai fi cu 117 milioane de minori în plus cu risc de sărăcie, 10 milioane ar putea să nu se mai întoarcă niciodată la școală și 80 de milioane riscă să nu poată accesa la vaccinurile esențiale. Aceasta este alarma declanșată într-un nou raport, intitulat „ Protejați o generație ”, de către organizația „ Salvați copiii ”.

Inegalitățile sunt în creștere Studiul, bazat pe un vast sondaj global realizat în 37 de țări la peste 25.000 de copii și adulți, indică, printre altele, o creștere a inegalităților și a decalajului de gen, precum și o dublare a violențelor domestice.

Familiile aflate deja în sărăcie pre-pandemică, cele mai afectate 3 din 4 familii din întreaga lume au declarat că și-au pierdut o parte din venituri, 2 din 3 nu pot să-și hrănească în mod adecvat copiii și 9 din 10 nu pot avea acces la îngrijiri medicale. Cele mai afectate sunt gospodăriile aflate deja în sărăcie înainte de pandemie. Printre acestea, 82% au suferit scăderi ale veniturilor, comparativ cu 70% din familiile ne-sărace.

Oroare în SUA, 39 de copii eliberați în Georgia: „sclavi în scopuri sexuale”

Consecințele pe planul educației sunt, de asemenea, foarte grave, 8 din 10 copii care au întrerupt complet toate formele de învățământ odată cu închiderea școlilor și doar mai puțin de 1% dintre cei mai săraci copii care au acces la internet și învățarea la distanță.

Băieți și fete din ce în ce mai expuși riscului de a suferi violență, chiar și acasă, și de a fi obligați să meargă la muncă pentru a-și ajuta familiile. O afecțiune care crește și mai mult decalajele de gen,  în special pentru fete făcându-le să plătească cel mai mare preț: să renunțe la studii și riscă să se căsătorească prematur, adesea cu bărbați mult mai în vârstă dintre ele.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.