Șaisprezece persoane au murit într-un atac în Parcul Național Virunga din Republica Democrată Congo

Șaisprezece persoane au fost ucise într-un atac în Parcul Național Virunga din Republica Democrată Congo, cunoscut pentru prezența gorilelor montane și a altor specii rare sau pe cale de dispariție. Aproximativ șaizeci de oameni înarmați aparținând Forțelor de Eliberare Democratică din Rwanda (o miliție rebelă hutu ) au atacat un convoi de civili care se deplasau sub escorta. Dintre cele șaisprezece persoane ucise, douăsprezece erau rangeri, alte persoane au fost rănite.

Nu este prima dată când grupuri de milițieni înarmați organizează incursiuni în parc. În 2018, după o serie de atacuri asupra rangerilor și a personalului parcului, acesta a fost închis turiștilor timp de opt luni. Parcul, care se află în provincia Kivu de Nord, a fost fondat de autoritățile coloniale din Belgia în 1925. Este considerat unul dintre cel mai periculos parc natural  din lume: trebuie să se apere împotriva încercărilor ilegale de extragere a cărbunelui, contrabandei și braconajului, precum și  atacurilor miliției.

Primărița din Las Vegas vrea să redeschidă barurile și cazinourile: „Vom vedea câți vor muri fără distanță socială”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.