Șaisprezece copii au luat medicamente contaminate și s-au îmbolnăvit de ”sindromul vârcolacului”

În Spania șaisprezece copii au luat medicamentul numit omeprazol, un ingredient activ folosit pentru a trata refluxul și indigestia, dar comprimatele au fost contaminate astfel încât au contractat hipertricoză, o boală care duce la o creștere rapidă a părului pe tot corpul.

Lotul de medicamente ar fi fost contaminat cu minoxidil, un compus chimic folosit pentru combaterea alopeciei și care, în consecință, stimulează creșterea părului. Agenția Spaniolă pentru Produse Medicinale și Produse pentru Sănătate (AEMPS) a comandat colectarea mai multor loturi de Farma-Química Sur SL, o companie de producție farmaceutică. Potrivit stampa spaniolă, după diagnosticare, copiilor le-au fost întrerupt imediat tratamentul și se pare că , creșterea părului s-a diminuit așa că ar trebui să-și revină la normal .

Listeria, confirmată prima infecție în afara Spaniei: este un englez după ce a călătorit în Andaluzia

Între timp, a fost emisă o alarmă populației care a luat acest tip de medicament  pentru a merge la medic pentru a urma o terapie adecvată. Mai mult, oricine este în posesia medicamentului a fost invitat să-l ducă la farmacia de unde a fost achiziționat.

Farma-Química Sur SL și-a suspendat producția, importul și distribuția.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.