S-au găsit rămășițele a 140 de copii: probabil cel mai mare sacrificiu în masă din istorie

Arheologii au găsit rămășițele a 140 de copii sacrificați acum aproximativ 500 de ani în Peru. Ar putea fi cel mai mare rit de sacrificiu de copii din istorie.

Arheologii au descoperit rămășițele a ceea ce ar putea fi clasificat drept unul dintre cele mai mari sacrificii de copii în masă  din istorie. Incidentul datează cu mai bine de 500 de ani în urmă, pe site-ul Las Llamas de pe coasta de nord a Peru. Cele 140 de victime aveau vârste cuprinse între 5 și 14 ani, dar cei mai mulți aveau între 8 și 12 ani.

Știrea a fost dată exclusiv de National Geographic, care urmează săpăture conduse de o echipă internațională condusă de Gabriel Prieto de la Universitatea din Trujillo și Giovanni Verano de la Universitatea din Tulane.  Descoperirea a avut loc nu departe de locul Chan Chan (situl Patrimoniului Mondial UNESCO), centrul administrativ al civilizației Chimu care împreună cu incașii au condus Peru înainte de sosirea spaniolilor.

Conform analizelor efectuate, sacrificiul ar fi putut avea loc între 1400 și 1450. Știrile despre sacrificiile umane în rândul populațiilor precolumbiene nu sunt noi.  Dar niciodată nu au fost găsite rămășițele unui sacrificiu de această amploare. Până acum cel mai mare sacrificiu ritual al copiilor documentat a implicat 42 de minori sacrificați la Templo Mayor din capitala aztecă din Tenochtitlán (acum Mexico City).

Citește și Pisici cu coronavirus în fermele daneze: sacrificate

Arheologii nu au nicio îndoială că micuții  au fost sacrificați. Acest lucru este confirmat de faptul că pe craniile lor erau urme de urme ale unui pigment roșu obținut din sulfura de mercur, adesea folosit la ceremoniile de sacrificiu și de faptul că unele dintre victime aveau o tăietură la piept: poate că le fuseseră scoase  inimile.

După execuția macabră toate victimele au fost îngropate cu fața către Oceanului Pacific. Împreună cu copiii au fost sacrificați și 200 de lama îngropați în direcția Anzilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.nationalgeographic.com/news/2018/04/mass-child-human-animal-sacrifice-peru-chimu-science/
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.