S-a trezit cu durere de gât și a rămas paralizată din cauza unei boli rare. Vezi ce s-a întâmplat

Helen Fincham, o tânără în vârstă de 21 de ani, din Bridgend, în Țara Galilor, rămâne optimistă, deși în prezent este paralizată într-un pat de spital și nu știe  dacă va poate merge din nou. Într-o zi s-a trezit cu gâtul blocat și nu își mai simțea picioarele. A sunat de urgență la spital iar a fost examinată medicii au diagnosticat-o cu mielită transversă, o boală neurologică rară care afectează măduva spinării și fibrele nervoase. Helen este acum paralizată de la gât în ​​jos, dar după luni în spital speră că după lungă perioadă de reabilitare și fizioterapie pentru va putea merge din nou.

 

„Eu rămân optimistă, la fel și medicii” scrie Metro.co.uk – „Am înțeles, totuși, că viața este una singură și ar trebui să se ne bucurăm la maxim de fiecare moment”.

 

Imagini șocante: un tată a amenințat că va arunca fetița de 5 luni de la etaj

„Nu am fost niciodată bolnavă așa că mi-am dat seama imediat că ceva nu este în regulă. Mă străduiam să respir și aveam dureri în brațe și picioare. Am sunat la doctori și recepționerul a spus că   trebuie să merg la spital. Așa că am început să intru în panică ». Paramedicii au sosit și au efectuat o electrocardiogramă care a dat rezultate bune, însă Helen a insistat să o ducă la spital:

„Când au intrat în casă,  am căzut imediat în brațele lor pentru că nu puteam să mai stau în picioare”

Starea lui Helen afectează aproximativ 300 de persoane pe an și este o afecțiune neurologică cauzată de inflamația măduvei spinării. În prezent, nu există niciun tratament pentru a trata mielita transversă, dar cu medicamentele și reabilitarea se poate ajuta la recuperare și la reducerea simptomelor.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.