S-a găsit o ipoteză cu privire la originea misterioasei boli care a lovit India

Intoxicația cu pesticide ar putea fi cauza misterioasei boli care a afectat deja peste 500 de persoane în statul Andra Pradesh din sudul Indiei de la începutul lunii decembrie . Aceasta este ceea ce reiese din rezultatele preliminare ale unor teste, care au constatat prezența ridicată de plumb și nichel în sângele pacienților afectați. Datele au fost confirmate și de către superintendentul medical al Spitalului raional Vijayawada:

„Până în prezent rezultatele pe care le-am primit de la experții AIIMS (All India Institute of Medical Science) arată cantități excesive din aceste două metale în sângele pacienților”. Boala provoacă greață, convulsii și leșin și cel puțin o persoană a murit până acum.

Dr. Mohan a adăugat că niciunul dintre pacienții internați pentru boala misterioasă nu a fost afectat de Covid-19, ducând astfel la excluderea unei legături cu coronavirusul . Investigațiile clinice sunt în curs de desfășurare de către autoritățile sanitare din India, care în această ocazie au început să analizeze probe de lapte și legume.

CITEȘTE ȘI: Ce știm despre misterioasa boală care afectează India

Una dintre primele ipoteze examinate a vizat o contaminare probabilă a apelor din regiunie, dar analizele ulterioare au reușit să stabilească procentul ridicat de plumb și nichel din sângele pacienților. Potrivit experților AIIMS, o astfel de concentrație ridicată a acestor două metale s-ar putea datora unor tipuri de pesticide care conțin organoclalurați și utilizate în principal împotriva  țânțarilor. Potrivit directorului lucrărilor de sănătate publică din statul Andra Pradesh Geeta Prasadini, aceasta este una dintre cele mai probabile ipoteze.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.