S-a descoperit un nou coronavirus : „RacCS203” se găsește în lilieci

O echipă de cercetători condusă de Lin-Fa Wang de la Universitatea din Singapore a identificat acest virus în sângele a cinci lilieci care trăiesc în Thailanda. Potrivit cercetătorilor descoperirea coronavirusului RacCS203 reprezintă o adevărată cutie a Pandorei.

În acest moment, ruda lui Sars-CoV-2 nu ar putea infecta oamenii, deoarece este incapabilă să se lege de receptorul ACE2 de pe celulele umane (poarta utilizată de Covid-19 pentru a intra în corpul nostru). Cu toate acestea, experții sunt îngrijorați de ceea ce s-ar putea întâmpla. Nu poate fi exclus riscul unei transformări în câteva luni. De asemenea, pentru că nu știm câte coronavirusuri similare cu Sars-CoV-2 se găsesc la liliecii prezenți în diferite națiuni și regiuni asiatice. Cea mai probabilă ipoteză este că pot exista mulți, gata să atace oamenii după ce au trecut printr-o gazdă intermediară .

RacCS203 provine dintr-o anumită specie de lilieci, Rhinolophus acuminatus, dintr-o regiune sălbatică din estul Thailandei . Zona în care trăiește această specie este totuși extinsă și include Japonia și China. Ca și când nu ar fi fost suficient, virusul izolat este legat de un alt coronavirus, RmYN02 (93,6% similaritate cu genomul Sars-CoV-2), acesta din urmă găsit în sângele Rhinolophus malayanys, răspândit în provincia chineză. Yunnan

Citește și Ancheta OMS în China, misterul nașterii lui Covid: „Originea este animală, dar nu știm care”

Într-o lucrare publicată în Nature Communications , echipa de cercetători a concluzionat că coronavirusurile „ cu un grad ridicat de legătură genetică cu SARS-CoV-2 se găsesc pe scară largă la lilieci în multe națiuni și regiuni din Asia ”. „ Trebuie să facem mai multă supraveghere pe animale ” , a explicat profesorul Wang . ” Pentru a găsi adevărata origine, activitatea de supraveghere trebuie să depășească granița cu China ” , a adăugat el.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.