S-a descoperit o nouă stradă prin care coronavirusul invadează organismul: este sensibil la tratamentul pentru diabet

Conform observației publicate în Diabetes Research and Clinical Practice , există o altă cale pe care coronavirusul o folosește pentru a invada celulele: este receptorul Dpp4 . Se găsește în toate tipurile de celule umane și este același la care lucrează multe medicamente  împotriva diabetului. Moleculele din spatele acestor medicamente se numesc sitagliptin linagliptin saxagliptin și alogliptin.

Acest lucru indică faptul că aceleași medicamente ar putea fi utilizate împotriva Covid-19 , cel puțin în cazurile mai ușoare. Prima poartă cunoscută până acum este receptorul Ace2 , care se găsește în principal pe celulele sistemului respirator uman.

Covid-19 și regula de 6 secunde pentru a evita contagiunea

 

Se știe că receptorul Dpp4 este prezent pe suprafața tuturor celulelor, cum ar fi cele ale bronhiilor și inimii, și că are o legătură cu sistemul imunitar și inflamator, precum și implicarea acesteia în boala coronavirusului apărută în 2002-2003, Sars . Acum se pune problema cât de eficiente pot fi aceste medicamentele pentru diabet împotriva Covid-19 . Încă nu există anumite răspunsuri, deoarece cercetările pe acest subiect sunt abia la început.

Cercetătorii au descoperit o nouă cale prin care Covid-19 intră în celulele umane

Un studiu australian, publicat în „Antiviral Research” , indică faptul că ivermectina, un medicament antiparazitar deja disponibil, este eficientă în laborator împotriva coronavirusului . Potrivit oamenilor de știință de la Institutul de Biomedicină pentru Descoperirea Biomedicinei (Bdi) de la Universitatea Monash și a Institutului de Infecții și Imunitate Peter Doherty, o singură doză de medicament ar putea bloca creșterea agentului patogen , eliminând tot materialul genetic viral în 48 de ore.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.