S-a descoperit o nouă planetă: este locuibilă și este la fel de mare ca și Pământul

În zonele întunecate ale spațiului, astronomii au găsit un exoplanet „potențial locuibil” de dimensiuni similare cu Pământul, ceea ce face ca coincidența să fie și mai excepțională. Descoperirea a fost făcută datorită telescopului spațial Kepler, din a cărui analiză suplimentară a datelor colectate s-a remarcat ceea ce, la prima analiză a algoritmului computerului, nu fusese raportat.  Exoplaneta a fost numită Kepler-1649c și este la 300 de ani lumină de Pământ. Curios, această este foarte similară cu Pământul ca mărime și temperatură.

Pentru Thomas Zurbuchen, administrator asociat al misiunii științifice a NASA la Washington , această descoperire crește speranța că printre stele  există „un al doilea Pământ”. După cum a raportat și Metro.co.Uk , Zurbuchen spune că datele colectate de Kepler va continua să producă descoperiri grandioase.

Zurbuchen a explicat că datorită apei prezente pe suprafața planetei există posibilitatea unei vieți extraterestre, dar este puțin probabil să reușim să o vizităm din cauza distanței enorme.  Prin urmare există și alte planete care abia așteaptă să fie descoperite.

Un asteroid va „atinge” Pământul pe 29 aprilie, dar NASA ne asigură: „Nu este niciun pericol”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.