S-a descoperit cel mai vechi super-pământ, are o vechime de 10 miliarde de ani

Cel mai vechi super-pământ a fost descoperit: cu cei zece miliarde de ani ai săi, în comparație cu 4,5 a Pământului, este aproape la fel de vechi ca universul care are 13,7 miliarde de ani. Este o planetă stâncoasă de o dată și jumătate dimensiunea Pământului și la 280 de ani lumină distanță de Soare. Descoperirea noii lumi, a fost prezentată la cea de-a 237-a conferință a Societății Americane de Astronomie și este publicată în arhiva online arXiv, care colectează studiile încă este în curs de examinare și este publicat în Jurnalul Astronomic.

Super-pământul a fost descoperit datorită telescopului spațial al NASA, Tess (Transiting Exoplanet Survey Satellite), care a studiat scăderea luminozității stelei sale , numită TOI-561, cauzată de tranzitul planetei. Această lume mai în vârstă este foarte aproape de steaua ei. De fapt, completează o orbită completă foarte repede, în doar zece ore și jumătate. Prin urmare, temperatura sa de suprafață este prohibitivă, depășind 2.200 de grade Celsius.

Citește și Peste 340 de milioane de creștini au fost persecutați în lume: 13 uciși în fiecare zi

Numit TOI-561 b, super-pământul face parte dintr-un sistem planetar cu alte două lumi.

„Existența acestei planete demonstrează că universul a fost format de planete stâncoase încă de la începuturile sale, în urmă cu aproximativ 14 miliarde de ani”, notează Lauren Weiss de la Universitatea Americană din Hawaii, unul dintre autorii descoperirii. Deși această planetă, datorită apropierii de steaua mamă, este probabil nelocuită, concluzionează expertul, „ar putea reprezenta precursorul multor lumi stâncoase care nu au fost încă descoperite în jurul celor mai vechi stele din galaxia noastră”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.nasa.gov/tess-transiting-exoplanet-survey-satellite

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.