S-a descoperit apă în atmosfera unei planete asemănătoare cu Pământul

S-a descoperit  apă în atmosfera unei planete asemănătoare cu Pământul

Potrivit studiului University College London, acesta ar avea de asemenea, temperaturi compatibile cu existența formelor de viață.

Vaporii de apă au fost detectați în atmosfera unei planete cu o masă similară cu cea a Pământului și are se află la 110 ani lumină distanță. Se numește K2-18 și este situată la distanța potrivită de steaua sa pentru a avea temperaturi compatibile cu existența formelor de viață. Publicată în revista Nature Astronomy, descoperirea este realizată de grupul University College London coordonat de Angelos Tsiaras și care include italianca Giovanna Tinetti.

Lucruri mai puțin cunoscute despre visele de noapte

 

Planeta are o masă de opt ori mai mare decât cea a Pământului și este în prezent singura din afara sistemului solar care are atât apă cât și temperaturi care ar putea susține viața . Steaua sa, numită K2-18, este o stea roșie mai mică și mai rece decât Soarele, dar foarte activă, astfel încât planeta K2-18 b ar putea fi un mediu mai ostil decât Pământul, deoarece este potențial expusă la mai multe radiații.

Pentru autorii cercetării, descoperirea este doar primul pas: de acum înainte va fi mai ușor să descoperim alte planete similare Pământului și potențial capabile să susțină viața. Până în prezent, a explicat Giovanna Tinetti, “au fost depistate peste 4 mii de planete extrasolare, dar nu știm prea multe despre compoziția și natura lor. Privind un eșantion mare de planete, sperăm să aflăm cum sunt formate planetele galaxiei noastre și cum evoluează”.

De asemenea, este prima dată când se descoperă atmosfera pe o planetă care se află în așa-numita „zonă locuibilă”, adică zona compatibilă cu temperaturile care permit existența apei în stare lichidă.

De Claudiu Bot

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.