Rusia, Vladimir Putin încoronat Țar pe viață: va rămâne la putere până în 2036

Vladimir Putin încoronat Țar pe viață. Chiar dacă datele sunt încă parțiale,  este clar care va fi rezultatul referendumului constituțional din Rusia . Peste 70%  au votat în favoarea amendamentelor, inclusiv extinderea guvernului președintelui Vladimir Putin până în 2036. De fapt, el ar putea rămâne la putere pe viață . Operațiunile de vot  care se desfășoară de o săptămână, prin prezență și online, se vor închide astăzi.

Pandemia nu a oprit planul lui Putin.

Cu acest amendament, aprobat de Parlamentul rus într-un timp record, Putin ar putea depune candidatura pentru alte două mandate, depășindu-l astfel Stalin. Proiectul de lege constituțional a fost aprobat în a treia lectură de Duma de Stat; apoi Consiliul Federației a fost examinat de camera superioară. Ultimii pași au fost reprezentați tocmai de acțiunile formulate de Curtea Constituțională – care a stabilit deja că modificările președintelui Putin sunt compatibile cu legea – și prin referendumul popular . Acesta este ultimul fragment al unui plan pe care analiștii l-au urmat de ceva timp. Fără această lege el ar fi rămas președinte până în 2024.

Un alt virus potențial pandemic a fost descoperit în porcii din China: este similar cu cel al gripei H1N1 din 2009

Datele au fost furnizate după ce secțiile de votare s-au închis în extremitatea estului țării. Putin a votat într-o secție de votare din Moscova, fără mască, spre deosebire de majoritatea alegătorilor cărora li s-a oferit dispozitivul de protecție la intrare. Potrivit Comisiei Electorale, prezența la vot a depășit 60%. Nu există cvorum, așa că dacă peste 50% dintre cei care merg la vot dau un răspuns pozitiv, reforma va trece.

Peste o 140 de milioane de cetățeni ruși sunt chemați la urne, chemați în special să se exprime la  limita a doi termeni consecutivi de șase ani pentru președintele Federației Ruse .

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.