Rusia testează o nouă rachetă hipersonică de ziua lui Putin

Cu ocazia zilei de naștere a lui Vladimir Putin, în Rusia a fost efectuat un test pentru racheta hipersonică Tsirkon. Racheta, așa cum informează generalul Valery Gherasimov, a fost lansată  către o țintă maritimă din Marea Barents.

Citește și Un enorm scandal lovește ONG-urile, OMS și Medicii fără frontiere: 51 de femei congoleze au fost violate de lucrători umanitari

Racheta a zburat peste 450 de kilometri la o înălțime de 28 de kilometri timp de 4 minute și jumătate, la o viteză hipersonică de 8 mach.
Noile sisteme de rachete hipersonice „vor asigura cu siguranță capacitatea defensivă” a Rusiei „pentru o perioadă lungă de timp”, a spus Vladimir Putin.

Munca la sistemul Tsirkon și testele de succes ale acestei rachete sunt un eveniment extraordinar în viața forțelor armate și a întregii Rusii“, a adăugat Putin.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.