Rusia, stop aparatelor respiratorii după cele două incendii din spitale

Roszdravnadzor, Autoritatea de Sănătate din Rusia, a dispus să oprească utilizarea modelului de ventilator pulmonar fabricat după 1 aprilie, care a fost responsabil pentru cele două incendii din două spitale Covid-19 în doar câteva zile unde  șase persoane au murit, scrie AFP și Reuters.

Este vorba despre aparatele producției rusești Aventa-M folosite atât în ​​terapia intensivă a spitalului St. George din Sankt Petersburg, unde ieri cinci persoane au murit în urma unui incendiu  , cât și într-un spital din Moscova, care a costat viața unui alt pacient.

Rusia, incendiu într-un spital pe o secție de coronavirus: 5 morți

Roszdravnadzor a spus că a început să evalueze calitatea și siguranța aparatelor. Conform primelor informații ale investigațiilor lansate pe focuri, la Sankt Petersburg, aparatele pulmonare din unitatea de terapie intensivă au generat incendii care s-au propagat pe toată secția de terapie intensivă.  Se spune că același model de respirator este responsabil și pentru incendiul din spitalul din Moscova, relatează agenția Tass.

Pacienți uciși de aparatele respiratorii și NU de Covid. Cuvintele șocante ale unei asistente din New York / VIDEO

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.