Rusia, „Maniacul din Volga” a fost arestat: criminalul în serie a strangulat 26 de femei

Crimele nerezolvate care au avut loc între 2011 și 2012 în Rusia au în cele din urmă un autor: „maniacul din Volga ”, cel mai prolific criminal în serie din Ural, a fost arestat în legătură cu 26 de crime. Încadrat de testul ADN, Radik Tagirov, în vârstă de 38 de ani, a mărturisit crimele care i-au fost atribuite, dar nu este exclus ca victimele sale să fie mult mai multe decât cele constatate. Ancheta a început în 2019, când poliția a oferit o recompensă de 30.000 de ruble pentru informațiile care au dus la arestarea lui astăzi.

Citește și Și-au ucis tatăl care le violentase ani de zile : începe procesul celor trei surori din Rusia

A intrat în casele victimelor ca îngrijitor, asistent social , electrician, instalator. După ce a câștigat încrederea, s-a repezit la victime sugrumându-le, având grijă să folosească mănuși. După ucidere, în unele cazuri ar fi jefuit victimele.   Fusese identificat de DNA, după amprentele de pantofi, amprentele digitale și alte dovezi.

Femeile ucise aveau vârste cuprinse între 75 și 90 de ani și trăiau singure. Majoritatea crimelor au avut loc între 2011 și 2012, în numeroase orașe rusești, inclusiv Kazan, Samara, Izhevsk, Ufa. Arestarea a avut loc la sfârșitul unei anchete complexe efectuate de Comitetul de Investigații , un organism însărcinat cu investigarea infracțiunilor grave, care s-a concentrat asupra anchetei genetice, prelevând și comparând zeci de probe cu cele ale criminalului.

Recent, un alt criminal în serie, fostul polițist siberian Mikhail Popkov a fost condamnat pentru 78 de crime comise între 1992 și 2007 . Popkov ucidea victimele cu un topor sau cu un ciocan.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.theguardian.com/world/2020/dec/01/radik-tagirov-suspected-of-killing-25-women-caught-russian-volga-maniac

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.