Rusia, fetiță cu malformație craniană refuzată la grădiniță: ”Sperie copiii !”

”Fiica ta nu poate merge la grădiniță pentru că îi sperie pe ceilalți copii”, acestă frază îngrozitoare a trebui să audă o mamă căreia i-a fost refuzată fiica la o grădiniță din Rusia.  Micuța Sofia Zakharova de doi ani, s-a născut cu o malformație a craniului și părinților le-a fost spus  pur și simplu a spus că ar trebui supusă unei intervenții chirurgicale înainte de a merge la grădiniță. Părinții Svetlana și Rasul, locuiesc în satul Alatany din Bashkortostan, o regiune federală a Rusiei, fără încălzire centrală sau apă curentă, și da, și-ar fi supus deja fiica tratamentelor de care are nevoie micuța Sofia…dacă și-ar fi putut permite.

Copila s-a născut cu degetele de la mâini și de la picioare lipite. Momentan nu se știe de ce patologie suferă. Ajutorul a venit de la autoritatea locală Rainbow of Goodness, dar în ceea ce privește înscrierea Sofiei la grădiniță, dar se pare că nu există nimic de făcut în acest moment.

Un profesor duce în spate o elevă cu dizabilități pentru a nu pierde excursia

Psihologul educațional, Ekaterina Belan, a spus: „Dacă fetița nu începe să aibă relații cu alți copii de aceeași vârstă, dezvoltarea psihică a ei ar putea fi permanent afectată” .

Între timp, autoritățile au început să se intereseze de această problemă și să caute răspunsuri: de ce micuța Sofia nu a fost încă supusă unei inervenții chirurgicale și de ce grădinița refuză să o primească.  Radiy Khabirov, guvernatorul Baschiria, în ceea ce privește alegerea școlii, a declarat: „Este clar că drepturile copilului și ale părinților ei au fost deja încălcate.”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.