Roquefort cu salmonella: alerta in Europa pentru branzeturile franceze contaminate cu salmonella

Roquefort cu salmonella: alerta in Europa pentru branzeturile franceze contaminate cu salmonella

Acest lucru a fost anunțat astăzi de Oficiul Federal Elvețian pentru Siguranța Alimentelor, care recomandă populației să nu îl consume

Oficiul Federal Elvețian pentru Siguranța Alimentelor a lansat o alertă alimentară: în brânza „Roquefort” a mărcii franceze Société, au fost găsite urme de salmonella.  Loturile de pe piață cu numărul de identificare FR 12.203.018 CE pot fi contaminate microbiologic și din acest motiv producătorul s-a retras din punctele de vânzare produsele afectate încă afișate pe rafturi. Mai detaliat, este vorba de brânza  „Roquefort” al mărcii franceze Société, pachet de 200 g cu data de expirare 16.12.2019, ambalaj: ¼ formular cu data de expirare: 11.11.2019.

Liderul unei bande braziliene s-a deghizat in fiica sa ca sa evadeze din inchisoare

Raportul a fost difuzat și prin sistemul european de alertă, ceea ce înseamnă că toate țările în cauză au primit vestea și au luat măsuri imediat pentru a verifica dacă producătorul a retras brânzeturile de pe rafturile tuturor magazinelor, informând consumatorii . Salmonella eset o bacterie (numită „agenți zoonotici”) care provoacă boli atât la om cât și la animale. La om, pot provoca tulburări gastro-intestinale cu febră, vărsături, diaree și dureri abdominale în intervalul de 6 până la 72 de ore de la consum.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.