Risc de cancer: Franța retrage un tip de implant mamar

Franța retrage un tip de implant mamar

Agenția franceză de sănătate pentru siguranța produselor medicale a decis să retragă de pe piață un tip de implant  mamar cu o suprafață acoperită de poliuriten, care ar putea provoca un tip tumoare rară. Cu toate acestea, agenția nu recomandă scoaterea preventivă a acestor proteze pentru femeile care le au deja.

 

Măsura decisă de agenția franceză de sănătate (Ansm) prevede interzicerea introducerii acestor proteze pe piață, interzicerea distribuirii și utilizării și retragerea protezelor existente. Măsura va intra în vigoare de la 5 aprilie. În 2017, numărul femeilor care și-au efectuat  acest tip de implanturi de sân în Franța este estimat la 400 mii.

 

Din 2011  ăn Franța au fost 59 de cazuri de cancer asociate cu aceste implanturi la sân

De asemenea, Ansm reînnoiește recomandarea de a utiliza, de preferință, implanturi de piele de tip neted în chirurgie estetică sau reconstructivă. Măsura de precauție, explică agenția, a fost decisă să “reducă expunerea femeilor la riscul de limfom anaplazic de celule mari, care rămâne un risc rar, dar grav”.

 

Cu toate acestea, ținând seama de “raritatea acestui risc agenția nu recomandă explantația preventivă pentru femeile care au acets tip de implanturi”. Ansm a activat, de asemenea, un număr gratuit, iar femeile purtătoarele acestor implanturi sunt invitate să consulte medicul în caz de dubii sau probleme.

 

Te-ar putea interesa și Ia un analgezic de pe masa bunicii: o fată de 12 ani moare în somn

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.