Revolte în închisorile din Italia: prizonierii se tem de infecția cu coronavirus

O revoltă, definită drept „foarte violentă”, a izbucnit în închisoarea din Modena. Mulți prizonieri implicați au deteriorarat structura. La baza protestelor deținuților sunt problemele de protecție împotriva coronavirusului.

Tensiuni și în închisoarea din Frosinone. O sută de deținuți, speriați de riscul de infecție au părăsit celulele și care au ajuns în zona de plimbare urcându-se pe ziduri.

Citește și Tot teritoriul din nord Italiei a fost închis: Lombardia și alte 14 provincii închise prin decret

Oprirea vizitelor declanșează proteste și în Frosinone – Protestele violente din Frosinone au fost declanșate de oprirea vizitelor impuse de conducerea închisorii ca instrument pentru a evita posibile infecții cu coronavirus. Un grup mare de deținuți au ocupat un pavilion întreg iar agenții au fost nevoiți să intre în forță pentru a-i calma.

Ieri în închisoarea din Fuorni Salerno, prizonierii au început un protest împotriva noilor reguli anti-coronavirus. Tensiunea în aceste zile rămâne foarte mare, atât în ​​interior cât și în afara structurilor.

Proteste violente în aceste minute în închisoarea din Poggioreale. Mai mulți deținuți au reușit să urce pe acoperișul penitenciarului atrăgând atenția rezidenților și au început să strige fraze precum „Noi murim aici” și „Poggioreale este dezgustător”. La fața locului, agențiile de ordine încearcă să readucă situația la normal.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.