Revolta intr-o inchisoare din Brazilia: mai mult de 50 de morti

Cel puțin 52 de persoane au murit într-o revoltă care a izbucnit în închisoarea braziliană Altamira, în nordul țării. Numărul victimelor au fost anunțat de autoritățile penitenciare din statul Parà. Revolta a început ieri dimineață, când un grup de prizonieri au rupt în brațul unuii deținut aparținând unui rival. Cel puțin 16 persoane au fost decapitate și alții și-au pierdut viața în incendiul care s-a propagat în timpul revoltei.

 

Conflictele au început între două grupuri rivale care concurează pentru controlul închisorii, relatat portalul G1 și ziarul Folha de Sao Paulo. Doi gardieni au fost luați ca ostatici și eliberați ulterior când au început negocierile dintre autorități și deținuți. Situația a revenit sub control după aproximativ 5 ore. Revolta este încă un semn al crizei dramatice a sistemului penitenciar brazilian. Prizonierii, în total, sunt în jur de 708.000, dar oficial locurile disponibile în diverse structuri de pe teritoriul național sunt de aproximativ 400.000.

 

Citește și : Femeie torturată cu ritualuri de magie neagră: picioarele au început să putrezească

De Marius Oprea 

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.