Rețelele 5G și sănătatea: frica tehnologiei oprește dezvoltarea în Elveția

Autoritățile elvețiene, în special FOEN (Oficiul Federal pentru Mediu) au decis să întrerupă utilizarea antenelor 5G, până când se vor clarifica îndoielile cu privire la impactul lor asupra sănătății. Noua legislație afectează doar unele dintre cele 26 de cantoane care formează statul federal.

Îndoieli care nu privesc întreaga populație și care au fost eliminate de către operatorii sectorului și de către autoritățile sanitare în mai multe rânduri. Cu toate acestea, există multe persoane care sunt preocupate de faptul că undele radio 5G pot fi dăunătoare. Îngrijorările au devenit proteste în multe țări, iar în Elveția acest lucru a dus la o oprire parțială a dezvoltării. De asemenea, este semnificativ faptul că țara alpină este printre cele mai avansate din lume pentru dezvoltarea rețelelor de nouă generație.

Coronavirus, un tigru a rezultat pozitiv la grădina zoologică Bronx din New York: primul în lume

Fostul CEO Sunrise, Olaf Swantee, s-a plâns de răspândirea falselor știri despre problemele de sănătate.

Fundamentale pentru argumentele suporterilor este faptul că rețelele 5G vor utiliza frecvențe de lățime de bandă mai mari și că noile rețele necesită mai multe puncte de acces. Cu toate acestea, experții susțin că întregul studiu al cercetărilor disponibile respinge aceste afirmații, în timp ce recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) spun că 5G este în nu afectează sănătatea oamenilor.

Teoriile conspiraționiste, potrivit cărora tehnologia 5G ajută la transmiterea noului coronavirus, au fost demontate de către oamenii de știință, informează BBC. Teoriile conspiraționiste de acest gen au fost catalogate ca fiind “cel mai rău tip de fake news” de către Stephen Powis, directorul medical al Sistemului Național de Sănătate din Marea Britanie.

Profesorul Charles Lieber, presupusul creator al coronavirusului Covid-19 a fost arestat ?

 

Mulți dintre cei care au distribuit zilele acestea postări cu stâlpurile de telefonie în flăcări promovează o terorie falsă potrivit căreia rețelele 5G, folosite de telefonia mobilă, ar fi cumva răspunzătoare de transmiterea noului coronavirus. Simon Clarke, profesor în microbiologie la Universitatea Readin, spune că este “o tâmpenie absolută”.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram  

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.