Regina Elisabeta va trebui să poarte masca pentru prima dată de la începutul pandemiei: iată de ce

Izolarea de precauție impusă de urgența coronavirus reginei Elisabeta și Prințului Consort Philip, în vârstă de 94 de ani și respectiv 99 de ani în Castelul Windsor, se încheie după 4 luni. În august, cuplul regal se va muta în Balmoral, Scoția, așa cum se întâmplă în fiecare vară.

“Regina și Ducele de Edinburgh se vor muta la Castelul Balmoral la începutul lunii august pentru începutul vacanței lor de vară anuale”, citește o notă. Curtea britanică precizează că toate măsurile de precauție oferite de autoritățile sanitare – cu o atenție deosebită persoanelor de vârsta lor – „în conformitate cu liniile directoare și recomandările” stabilite de guvern pentru această fază a pandemiei vor rămâne în vigoare.

Regina Elisabeta continuă să evite angajamentele oficiale sau întâlnirile în acest moment, cu rae excepții , însă în timpul șederii în Balmoral, monarhul va participa – ca obicei obișnuit de la mijlocul anilor 1800 – la slujbele unei mici biserici parohială din Crathie Kirk, situată în apropiere de moșie.

Babuini înarmați cu cuțite, șurubelnițe și un ferăstrău fac ravagii într-un Safari

Pe site-ul Bisericii din Scoția, este scris ghidul pentru securitatea Covid. Recomandarea este să se păstreze distanța, spălatul pe mâin și purtatrea măștii , precum și să furnizarea datelor personale. Regina nu a fost încă văzută public purtând o mască, dar dacă dorește să participe la slujbele din parohie va trebui să respecte regulile, deoarece monarhul nu este „guvernatorul suprem” al Bisericii Scoției, ci doar al celei din Anglia și deci – se citește pe site-ul familiei regale, când vaparticipa la serviciile religioase din Scoția, o face „ca un membru obișnuit”. Masca inclusă.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instragram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.