Refugiații bătuți și obligați să rămână în lenjerie de corp la granița dintre Turcia și Grecia

Bătuți și forțați să rămână în lenjerie, în frig, înainte de a fi trimiși înapoi în Turcia. Iată situația cu care se confruntă refugiații. Migranții se aglomerează în jurul focului, în lenjerie și fără haine, într-o încercare zadarnică de a se încălzi. Mulți dintre ei au semne de bătăi evidente.

Acesta este tratamentul pe care îl suferă refugiații care au încercat să traverseze râul Evros . În prezent sunt mai mult de 10 mii de migranții care au încercat să fugă. Aceștia provin în principal din Siria, dar unii dintre ei și din unele regiuni din Orientul Mijlociu și din Afganistan. S-au apropiat de Grecia cu intenția de a se îndrepta spre Europa de Vest și de a căuta condiții demne de viață.

Citește și Alertă sanitară! Peste 6 mii de oameni au murit din cauza rujeolei în Congo

Situația a început atunci când președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că nu dorește să respecte acordul semnat în 2016 cu Uniunea Europeană , care a stabilit că Uniunea va oferi ajutor economic substanțial în schimbul contribuției Turciei să păstreze refugiații pe teritoriul său. Mai precis, acordul prevedea contravaloarea a 6 miliarde de euro . Astăzi, Erdogan acuză Uniunea Europeană că nu respectă acordurile, justificând exploatarea migranților în scopuri politice ca un răspuns „simplu” la promisiunea nerespectată de Uniune.

Din contextul dificil al războiului care implică trupele lui Assad, rebelii și militanții Statului Islamic fug aproximativ 3 milioane și jumătate de oameni

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.