Record de incendii în Amazon

Cea mai mare pădure tropicală din lume a înregistrat un număr record de incendii în acest an, potrivit datelor Institutului Național de Cercetări Spațiale (INPE), citate de „BBC”. După cum arată sateliții agenției, a existat o creștere cu 84% față de aceeași perioadă din 2018.

Focuri de armă la Paris: 3 răniți. Atacatorii au fugit

Luni trecute, fumul dezvoltat de flăcările unor incendii din statele Amazonas și Rondonia, aflate la peste 2.700 km distanță de São Paulo, a provocat cădere de curent  de o oră în orașul brazilian. În ultima săptămână, în principal în regiunea Amazon, agenția înregistrat peste 9.500 de incendii. Peste 72.000 de incendii au fost raportate între ianuarie și august și este cel mai mare număr din 2013 !

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.