Record de frig în Spania: -34,1 grade iar furtuna Filomena aduce zăpadă la Madrid

Spania este amorțită din cauza gerului și a vântului puternic odată cu furtuna Filomena care a făcut ca temperaturile să scadă.  Presiunea scăzută provenită din Oceanul Atlantic a adus zăpadă și ploaie și ger, provocând scăderea temperaturii la -34,1C miercuri, cea mai scăzută înregistrată vreodată în Peninsula Iberică, potrivit Agenției Metereologice de Stat (AEMET).

Recordul a fost înregistrat în Clot del Tuc de la Llanca din Aragon, în Pirineii spanioli, la ora 5.19. O temperatură cu două grade mai mică decât cea înregistrată în 1956, când, în Estany-Gento, în Lleida, în nord-estul Spaniei, termometrul s-a oprit la -32C. Potrivit prognozelor AEMET, cele mai abundente ninsoare sunt așteptate pentru astăzi joi, în timp ce valul de îngheț va continua până duminică, cu temperaturi scăzute până la -11C.

Citește și Covid, Spania va avea un „registru” cu datele celor care nu se vaccinează

În Vitoria, capitala regiunii basce de nord, zăpada a căzut abundent. Filomena a adus mări agitate pe coastă și zăpadă în capitala Madrid, un eveniment neobișnuit. În 2009, o ninsoare anterioară a adus haos în capitala Spaniei.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.