Reacție adversă după vaccin: un asistent medical a suferit o paralizie facială, este vorba sindromul Bell

Efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca au fost până acum modeste, dar lumina reflectoarelor a aprins un caz care a fost înregistrat în spitalul San Salvatore din L’Aquila, Italia, unde un asistent medical,  la câteva ore după efectuarea vaccinului a suferit o disfuncție a nervului care reglează mușchii feței, mai bine zis Paralizia lui Bell. Nimic grav, dar totuși o reacție adversă de reținut.

Potrivit presei italiene,  starea clinică a pacientului nu provoacă îngrijorare, dar reacția este totuși studiată pentru a înțelege ce a anume a provocat-o și dacă se încadrează în eventualitatea unor reacții adverse. Din fericire, este o disfuncție ușoară, care dispare de la sine în scurt timp, cu o recuperare funcțională completă.

Citește și  Un medic din Mexic a suferit reacții extrem de grave după ce a primit vaccinul Pfizer

Nu este prima dată când în urma unui vaccin se înregistrează această reacție adversă.

Cazuri similare au fost raportate în Documentul privind vaccinurile din 10 decembrie 2020 al Food and Drug Administration, care raportează 4 persoane care au primit vaccinul, printre cei peste 43.000 de participanți la studiu. Documentul raportează că rata acestor cazuri coincide cu incidența acestui sindrom în rândul populației generale și că nu există o bază clară pentru stabilirea unei relații cauzale în acest moment.

Agenția Americană pentru Medicamente recomandă oricum monitorizarea cazurilor, deoarece vaccinul este injectat în număr mare la populație.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.
Acest articol a fost verificat cu https://www.ilgiornale.it/news/politica/reazione-avversa-liniezione-
Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.