Războiul în Siria: „Peste 380 de mii de morți, inclusiv 22 de mii de copii și 13 mii de femei”

Acesta este Raportul Observatorului Național pentru Drepturile Omului din Siria: „115 mii de civili și 13 mii de femei au murit în nouă ani de conflict”. Numere care ne fac să gândim astăzi că izbucnirea unui nou război între Statele Unite și Iran este mai aproape ca niciodată.

Au trecut aproape nouă ani de la începutul războiului civil din Siria și de atunci sute de mii au murit. Nu numai militari, ci și civili: bărbați, femei, bătrâni, copii. Numerele  tragediei siriene au fost publicate de Observatorul Național pentru Drepturile Omului.

Citește și Al Treilea Război Mondial: 10 locuri sigure de refugiu în caz de conflict nuclear

Potrivit raportului , peste 380.000 de oameni au murit de la izbucnirea războiului în Siria . Dintre aceștia, 115.000 erau civili. Dintre victime, se mai citește, au fost 22 de mii de copii și peste 13 mii de femei.

În 2011 a  izbucnit războiul în Siria. Totul a început cu o serie de proteste civile care au izbucnit în țară și care au stârnit reacția guvernului președintelui Bashar al Assad. Confruntările s-au transformat într-un adevărat război care astăzi implică, pe lângă soldații și rebelii sirieni, și alte puteri și miliții străine precum Rusia, Statele Unite, Turcia și Iran.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.