Răspândirea coronavirusului: harta actualizată a Universității John Hopkins

Pentru a monitoriza răspândirea virusului chinez pe scară globală, al cărui risc a fost definit de OMS drept „mare”, Universitatea John Hopkins a creat o hartă actualizată zilnic care raportează toate cazurile de contaminare și decesele raportate de diverse surse oficiale.

Începând cu 28 ianuarie 2020, numărul deceselor cauzate de noul virus în Wuhan a crescut la 106, în timp ce s-au confirmat alte 1.300 de noi cazuri de infecție, ceea ce aduce totalul național din China la peste 4.000. Autoritățile de la Beijing au anunțat acest lucru, specificând că dintre cei 106 de morți, 100 au murit în provincia Hubei. Universitatea John Hopkins a creat o hartă actualizată zilnic care raportează toate cazurile de contaminări  și decese raportate de surse oficiale majore, precum World Health Organization , CDC-ul american, CCDC-ul chinez (Centrul China pentru Boli, Control și Prevenire), NCH (Consiliul Național de Sănătate) și DXY.

Citește și Coronavirus, alertă OMS: „risc global ridicat”

Scopul hărții, potrivit site-ului web al universității, este de a oferi publicului un instrument pentru a înțelege situația epidemiei prin surse și date transparente.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.