Raportul UNICEF: minorii si adolescentii victime ale traficului de fiinte umane

Raportul UNICEF: minorii si adolescentii victime ale traficului de fiinte umane

În întreaga lume, 23% dintre victimele traficului de ființe umane sunt copii și adolescenți, denunță UNICEF  cu ocazia Zilei Internaționale împotriva traficului de ființe umane, care va fi sărbătorită în 30 iulie. În Uniunea Europeană, cel mai frecvent trafic de ființe umane  cea a este cea a exploatării sexuale, o formă de violență bazată pe gen care afectează în mod disproporționat femeile și fetele care reprezintă 95% dintre victimele înregistrate.

 

Conform ultimului raport global privind traficul de ființe umane, multe țări au raportat o creștere a numărului de victime ale traficului în ultimii ani. Femeile și fetele implicate în trafic cu scopul exploatării sexuale suferă de violență și abuzuri, care includ și privarea libertății personale, a violenței economice, fizice și sexuale, care uneori le pun  în pericol viața.

Aceasta este o problemă larg răspândită în țările de origine, în țările de tranzit și care uneori se transformă în exploatare în țările de destinație.

 

Citește și Mananca un baton de ciocolata: un copil de 11 ani moare in doar cateva minute

 

În fiecare an, milioane de migranți sunt traficați în interiorul și în afara granițelor și sunt victime ale explotării prin muncă. În unele cazuri, bărbații și femeile sunt forțați să muncească, fiind expuși violenței fizice, amenințărilor sau manipulărilor psihologice. Deseori îndatorați din cauza procedurilor greoaie de recrutare sau a condițiilor de muncă, aceștia se confruntă în același timp cu presiuni enorme din partea familiilor și comunităților lor, care se poate să se fi împrumutat la rândul lor pentru a-și căuta locuri de muncă.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.