Raportul Salvati Copiii: 61 de copii au fost ucisi in urma atacurilor din Idlib

Raportul Salvati Copiii: 61 de copii au fost ucisi in urma atacurilor din Idlib

Numărul copiilor care și-au pierdut viața în Idlib după atacurile violente care sunt încă în curs de desfășurare în nord-vestul Siriei a crescut la 61. Peste 300.000 de persoane  au fost obligate să plece din casele lor pentru a scăpa de violențele războiului.

 

Familii întregi care și-au văzut copiii murind nu au posibilitatea de a-i îngropa. Potrivit unui document emis de Hurra Network, partener  local al organizației Salvați Copiii, cei 61 de copii uciși în Idlib ultimele două luni, 11 erau la școală, 25 erau acasă, 10 erau pe stradă, 2 se aflau în tabăra de refugiați, unul se afla pe patul spitalului atunci când o bombă a lovit unitatea sanitară și unul a călcat pe o bombă ascunsă.

 

Conform Națiunilor Unite, recenta violență în Idlib a provocat între 160 și 300 de victime în rândul civililor. În zona de nord de Hama și în zona de sud de Idlib, 35 de școli au fost distruse de la începutul lunii mai, iar aproximativ 70. 000 de copii au nevoie de de sprijin educațional.

 

Te-ar putea interesa și Astazi omenirea din Siria este moarta si toti suntem vinovati

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.