Raport sexual letal: strategia călugăriței mascul pentru a rămâne în viață

Raport sexual letal. Bărbații unei specii de călugărițe sud-africane au o tactică pentru a nu fi mâncați după sex: un meci de wrestling cu viitorul partener. Și asta funcționează… uneori.

Dorința călugăriței masculine să se împerecheze continuu cu riscul de „a-și pierde capul”, și nu într-un sens metaforic. Călugărița femelă practică canibalismul sexual , o tactică utilizată pentru stocarea nutrienților pentru a susține viitorii descendenți. Chiar și pentru bărbații Miomantis caffra , un fel de călugăriță de origine sud-africană, împerecherea este un fel de ruletă rusească. 60% din întâlnirile romantice se încheie cu partenerul decapitat devorat de mai bine de jumătatea. Pentru a-și crește șansele de a-și salva pielea, acești potențiali soți au dezvoltat o tactică științifică nouă și singulară, care a fost prezentată în Biology Letters .

Pentru a nu ajunge o gustare, masculii altor specii de călugărițe încearcă să-și ia partenerul prin surprindere sau să o distragă cu gustări apetisante.

Cei de la Miomantis caffra se angajează în schimb într-o luptă liberă corp la corp. Dacă vor ieși vii, vor avea, de asemenea, mai multe șanse să se împerecheze și să nu-și piardă capul: aceste preludii violente sunt atât o tactică de a face curte, cât și o tactică de supraviețuire.

Observând luptele dintre 52 de perechi de călugărițe, entomologii de la Universitatea din Auckland și-au dat seama că strategia câștigătoare este să încerce să lovească mai întâi. Masculii care au prins prima dată partenerul cu picioarele răpitoare au șanse de 78% să rămână nevătămați. Când femela acționează mai întâi, nu există nicio scăpare pentru viitorii tați și sunt întotdeauna uciși și devorați. Dacă, pe de altă parte, masculii sunt cei care predomină, lupta scurtă poate duce la împerechere. În două treimi din cazuri, lupta se încheie cu actul sexual, dar, după faptă, în mai mult de jumătate de ori, masculii ajung în stomacul iubitei.

Uneori, masculii merg până la provocare de leziuni grave – dar nu letale – la nivelul abdomenului femelelor. Când o fac, își păstrează întotdeauna capul. În general, bărbații au avantajul în jumătate din aceste lupte, care durează aproximativ 13 secunde. Oricât de agitați ar fi masculii, cu toate acestea, femelele de Miomantis caffra își văd pe drumul lor. Sunt capabile să se reproducă chiar asexual, creând clone singure, fără contribuția masculilor.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.