Raport sexual letal. Bărbații unei specii de călugărițe sud-africane au o tactică pentru a nu fi mâncați după sex: un meci de wrestling cu viitorul partener. Și asta funcționează… uneori.
Dorința călugăriței masculine să se împerecheze continuu cu riscul de „a-și pierde capul”, și nu într-un sens metaforic. Călugărița femelă practică canibalismul sexual , o tactică utilizată pentru stocarea nutrienților pentru a susține viitorii descendenți. Chiar și pentru bărbații Miomantis caffra , un fel de călugăriță de origine sud-africană, împerecherea este un fel de ruletă rusească. 60% din întâlnirile romantice se încheie cu partenerul decapitat devorat de mai bine de jumătatea. Pentru a-și crește șansele de a-și salva pielea, acești potențiali soți au dezvoltat o tactică științifică nouă și singulară, care a fost prezentată în Biology Letters .
Pentru a nu ajunge o gustare, masculii altor specii de călugărițe încearcă să-și ia partenerul prin surprindere sau să o distragă cu gustări apetisante.
Cei de la Miomantis caffra se angajează în schimb într-o luptă liberă corp la corp. Dacă vor ieși vii, vor avea, de asemenea, mai multe șanse să se împerecheze și să nu-și piardă capul: aceste preludii violente sunt atât o tactică de a face curte, cât și o tactică de supraviețuire.
Observând luptele dintre 52 de perechi de călugărițe, entomologii de la Universitatea din Auckland și-au dat seama că strategia câștigătoare este să încerce să lovească mai întâi. Masculii care au prins prima dată partenerul cu picioarele răpitoare au șanse de 78% să rămână nevătămați. Când femela acționează mai întâi, nu există nicio scăpare pentru viitorii tați și sunt întotdeauna uciși și devorați. Dacă, pe de altă parte, masculii sunt cei care predomină, lupta scurtă poate duce la împerechere. În două treimi din cazuri, lupta se încheie cu actul sexual, dar, după faptă, în mai mult de jumătate de ori, masculii ajung în stomacul iubitei.
Uneori, masculii merg până la provocare de leziuni grave – dar nu letale – la nivelul abdomenului femelelor. Când o fac, își păstrează întotdeauna capul. În general, bărbații au avantajul în jumătate din aceste lupte, care durează aproximativ 13 secunde. Oricât de agitați ar fi masculii, cu toate acestea, femelele de Miomantis caffra își văd pe drumul lor. Sunt capabile să se reproducă chiar asexual, creând clone singure, fără contribuția masculilor.
Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News
Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit
RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.