Răpită și forțată să se căsătorească la 14 ani, pentru judecători nunta este valabilă: ”Are deja ciclul menstrual”

O copilă de 14 ani a fost răpită și forțată să se căsătorească cu răpitorul ei, iar potrivit judecătorilor căsătoria este valabilă. Se întâmplă în Pakistan, unde doi judecători de la Înalta Curte au decis să accepte  căsătoria dintre răpitor, Abdul Jabbar și micuța Huma Younas deoarece în conformitate cu sharia – legea islamică – o fată de orice vârstă se poate căsători odată a avut primul ciclu menstrual.

Decizia a venit de la doi judecători, Muhammad Iqbal Kalhoro și Irshad Ali Shah: prin urmare, nu a fost acordată nicio valoare actului de restricționare a căsătoriei Copilului, legea care interzice căsătoriile cu minori și care a intrat în vigoare în 2014 la Sindh dar care până acum nu a fost aplicat niciodată. “Este încă o înfrângere a justiției și încă o dovadă că statul nu-i consideră pe creștini drept cetățeni pakistanezi”, a fost comentariul dureros transmis unui ONLUS de mama tânerei de 14 ani, Nagheena Younus, după audierea organizată în această dimineață la ora 11.00 ora locală la Înalta Curte Sindh din Karachi.

Citește și Egipt, Nada în vârstă de 12 ani a murit în dureri crunte după o intervenție de mutilare a organelor genitale

“Am sperat că regula poate fi aplicată pentru prima dată în acest caz – spune avocatul Tabassum Yousaf -, dar, evident, în Pakistan, aceste legi sunt formulate și aprobate numai pentru a acredita țara în ochii comunității internaționale, pentru a cere fonduri pentru dezvoltare și tranzacționarea produselor pakistaneze pe piața europeană… gratuit. ”

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.