Rănile războiului și consecințele grave asupra copiilor. Raportul Salvați Copiii

Copiii răniți în timpul războiului sunt puternic afectați atât fizic și psihologic de contextul violenței în care trăiesc. Pentru acești copii, expunerea la arme de foc, explozii și atentate le amenință viața, copilăria și viitorul.

Numai în 2017, peste 7 360 de copii au fost uciși sau răniți grav în cele 5 dintre cele mai periculoase conflicte din lume, dintre care aproximativ 3 din 4 – mai mult de 5.300 în total – au fost victime ale armelor explozive, cum ar fi bombe, atacuri sinucigașe, mine de teren și muniții neexplodate. Aceste numere pot da o idee despre ceea ce se întâmplă la nivel global asupra copiilor aflați în război.

Adevărata amploare a problemei nu este pe deplin cunoscută, deoarece nu există niciun registru oficial al numărului total de copii răniți. În ciuda acestui fapt, chiar și informațiile fragmentate pe această temă fac o situație dramatică, în care copiii sunt întotdeauna cei mai afectați.

În cazul în care copiii sau adolescenți sunt supuși amputărilor memebrelor, riscă riscă să aibă probleme la nivel social, educațional și economic.

Citește și Acestea sunt cele 12 țări în care femeile sunt tratate mai rău decât animalele

 

Având în vedere diferitele conformații ale oaselor și țesuturilor, rănile de la o vârstă fragedă pot avea un impact asupra creșterii,  asupra dezvoltării abilităților motorii și pot provoca, de asemenea, deformări fizice. Rănile la nivelul ochilor și urechilor, care sunt extrem de frecvente în cazul expunerii la explozii, care au efecte deosebit de dăunător chiar și pe termen lung.

Copiii au mai multe șanse de a suferi leziuni ale capului, inclusiv contuzii, pierderea auzului și afectarea celulelor nervoase. Fără o reabilitare adecvată, copiii rămân grav afectați de la o vârstă foarte fragedă. Pe lângă traumele fizice, copiii din zonele de război sunt expuși la o gamă largă de emoții cauzate de sindromul stresului post-traumatic, cum ar fi teama unei explozii,  preocuparea pentru siguranța rudelor și a prietenilor sau teama a fi separați de cei dragi. Aceștia pot prezenta disconfort cum ar fi inadecvarea, furia, rușinea, anxietatea.

Alte reacții frecvente care rezultă din stresul post-traumatic al copiilor răniți sunt tulburările de somn și de alimentație, dificultatea de concentrare sau confuzie, coșmaruri , incapacitatea de a dezvolta relații sociale și posibilitatea de a lua atitudini agresive.

Câteva date despre numărul copiilor răniți în cele mai periculoase 5 conflicte din lume în 2017:

Afganistan: 3 179 de copii răniți
Yemen: 1.316 copii răniți
Siria: 1.271 de copii răniți
Nigeria: 881 de copii răniți
Irak: 717 copii răniți

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.