Rămășițele unui dinozaur uriaș au fost găsite în Patagonia: ar putea aparține a celui mai mare dinozaur care a existat pe Pământ

Descoperire excepțională în Patagonia, unde un grup de paleontologi au dezgropat rămășițele unui dinozaur gigantic. Potrivit experților, fosilele găsite în provincia Neuque’n, Argentina , aparțin unui titanosaur care a trăit în urmă cu 98 de milioane de ani, în perioada Cretacicului inferior. Și ar fi cea mai mare creatură preistorică găsită pe Pământ.

Citește și Fost polițist penitenciar și ucis iubita minoră: „I-a tăiat capul și l-a aruncat în grădină”

Detalii despre descoperirea extraordinară au fost raportate într-un studiu publicat în revista Cretaceous Research de experți de la Consejo Nacional de Investigaciones Cienti’ficas y Técnicas (CONICET), care au analizat oasele titanosaurului, o specie aparținând grupului eterogen al sauropodului dinozaurii. În total, au fost găsite 20 de vertebre caudale și 4 vertebre posterioare și mai multe oase apendiculare.

Cele mai mari exemplare de titanosaurus cântăreau peste 40 de tone și au fost descoperite în principal în Patagonia. Cu toate acestea, fără analiza humerusului sau femurului dinozaurului, nu este încă posibil să se determine greutatea exactă a creaturii preistorice descoperită în provincia Neuque’n.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24 și Google News

Urmărește pagina noastră de Twitter, Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

RoMondoNews24 este împotriva difuzării știrilor false. Veridicitatea informațiilor raportate pe romondonews24.com este verificată în prealabil prin consultarea altor surse.

Sursa: Cretaceous Research / Twitter

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.