Raid asupra milițiilor șiite pe granița dintre Irak și Siria

Un convoi de arme care vizează milițiile șiite la granița siriano-irakiană a fost lovit înainte dimineață în apropierea orașului de frontieră Al-Qaim, chiar înainte de trecerea frontierei Al-Bukamal. Martorii locali au spus televiziunii arabe Al-Mayadeen despre „explozii extraordinare” care au durat câteva minute și care au zguduit și orașul Al-Bukamal.

În apropierea postului de frontieră se află una dintre cele mai mari baze folosite de iranienii din Siria. Conform informațiilor israeliene, acesta este gestionat direct de Pasdaran, care a construit și tuneluri și buncăre pentru a ascunde rachetele balistice. Baza a fost lovită de mai multe ori de drone sau de avioanele israeliene. De data aceasta însă, nu există nicio confirmare că ar fi  vorba despre un atac asupra statului evreu. Observatorul sirian pentru drepturile omului, în Siria, îl exclude.

Citește și Potop în Angola: 41 de morti în numai 24 de ore

Cealaltă ipoteză este că este vorba despre un raid preventiv al SUA. Tensiunile cu milițiile șiite irakiene sunt la cel mai înalt nivel după uciderea din 3 ianuarie a lui Soleimani. Ieri, unele miliții au promis „răzbunare” și există temeri de alte atacuri.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.