Raid aerian în Afganistan, o școală a fost lovită din greșeală provocând un masacru printre copii: 12 copii morți

Cel puțin 12 copii au fost uciși și alți 14 au fost  răniți în urma unui raid aerian efectuat de forțele aeriene împotriva unei școli în satul Hazara Qisshlaq, din provincia afgană Takhar. Vestea a fost confirmată chiar de autoritățile locale. Mohammad Jawad Hijri, purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Takhar, a declarat presei că a fost un accident. Școala a fost lovită din greșeală de forțele afgane. Oficialii guvernamentali nu au investigat mai departe, dar conform zvonurilor, raidul aerian asupra școlii coranice ar fi fost declanșat, deoarece unele zvonuri indicau că institutul  era un loc de refugiu pentru milițienii care declanșaseră atacul asupra forțelor de securitate. Zvonuri care ar fi fost negate de alte surse, potrivit cărora milițienii, la momentul bombardamentului, părăsiseră deja moscheea.

Citește și Și-a ascuns cele două sarcini și și-a ucis bebelușii imediat după ce a născut, deoarece partenerul nu dorea copii

Atacurile aeriene de acest tip fac parte din strategia forțelor de securitate afgane, care luptă în prezent împotriva rebelilor talibani în mai multe districte din provincia Takhar din nordul Afganistanului. Masacrul este doar ultimul episod de violență după două săptămâni de noi ciocniri în diferite provincii ale țării, în special în sudul Helmandului. Atacul asupra școlii a fost un răspuns la ultimul atac al talibanilor care ieri în Masjed-s-Safid, în aceeași zonă, a dus la uciderea a 40 de soldați locali , inclusiv membri ai poliției și forțelor speciale ale armatei. inclusiv șeful adjunct al poliției din provincia Takhar, Raaz Mohammad Doar Andish.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook, Twitter, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.