Radiații anomale în creștere în Europa: se caută cauzele

În Europa de Nord există o creștere anomală al radioactivității , cu concentrații de radiații  din fericire, inofensive pentru oameni. Se speculează că ar fi vorba de o problemă cu unele centrale civile.   Zilele anterioare, oamenii de știință au raportat un vârf anomal al radioactivității din Europa de Nord, în Suedia, Finlanda, Norvegia și Danemarca.

Instrumentele de monitorizare au înregistrat o creștere bruscă, dar momentan concentrația scăzută de radioactivității nu este îngrijorată și nu amenință sănătatea umană și mediul înconjurător. Conform primelor descoperiri, ne gândim la posibile defecțiuni la unele centrale electrice civile , dar nu la accidente reale, cum ar fi explozia care a avut loc la 8 august 2019 în Severodvinsk , Rusia , declanșată de o rachetă experimentală.

Pakistan, atac armat la Bursa de la Karachi: cel puțin 10 morți

Elementele radioactive din nord sunt iod-131 (în Norvegia), cesiu-134 , cesiu-137 , cobalt-60 și ruteniu-103. Între timp, într-un comunicat de presă, Institutul Național Olandez pentru Sănătate Publică și Mediu ( RIVM ) a declarat modul în care combinația de radionuclizi ar putea declanșa „ o anomalie a unui element de combustibil dintr-o centrală nucleară” .

Conform cartografiei, centralele nucleare Leningradskaya și Kolskaya sunt situate în zona afectată, dar un purtător de cuvânt al Rosenergoatom dar a negat probleme cu emisia celor două centrale.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.