Rabini in Israel: “Suntem rasisti. Credem în rasism. Evreii sunt cea mai buna rasa “

Rabini in Israel: “Suntem rasisti. Credem în rasism. Evreii sunt cea mai buna rasa “

Doi rabini israelieni care predau la o  academie religioasă pentru pregătirea serviciului militar au fost acuzați de rasism și au stârnit o mare indignare în opinia publică internațională.  Noaptea trecută canalul comercial de televiziune Canale 13 a publicat clipuri ale prelegerilor în care unul dintre ei sa declarat convins că evreii sunt superior genetic față de arabi, în timp ce ceilalți au găsit raționalitatea în Adolf Hitler și au oferit o analiză problematică a Holocaustului.

 

“Suntem înconjurați de oameni cu probleme genetice”, a declarat Rabbi Eliezer Kashtiel, de la școala militară din Eli (West Bank). “Suntem rasiști, credem în rasism, iar evreii sunt cea mai de succes rasă”, a insistat el. Potrivit rabinului Giora Redler, Hitler a avut o raționalitate: “El era o persoană corectă, dar pe partea gresită”. “Holocaustul real nu este că i-au ucis pe evrei”, a adăugat el. “Cultura seculară este adevăratul Holocaust”.

 

Dincolo de afirmațiile hotărâte ale celor doi rabini, politicile adoptate de Israel împotriva palestinienilor au fost considerate de ani de zile rasiste de către cele mai sectoare mari ale comunității internaționale. Guvernul din Tel Aviv, în special, este acuzat că practică apatrid împotriva minorităților arabe: unul dintre ultimele episoade care au cauzat cea mai mare dezbatere a determinat o dezbatere plină de viață este un document eliberat de municipalitatea Ierusalimului în toate grădinițele publice.

 

Într-o secțiune intitulată “Intrarea vizitatorilor”, un document prevede: “Nu permiteți străinilor să intre în zonele de azil – de regulă, nu este permisă intrarea minorităților, în aceste cazuri trebuie să informați persoana responsabilă pentru securitatea zona. ” Minoritățile sunt un eufemism semioficial și universal înțeles în ceea ce privește folosirea termenului de evreiești în Israel pentru arabi.

 

Te-ar putea interesa și A incendiat si ucis barbatul care i-a violat fiica de 13 ani. Mama condamnata iese dupa 4 ani de inchisoare

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe MondoNews24

Urmărește pagina noastră de Facebook

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.