Psihiatrul: ”Femeia a evoluat. Drama este că bărbații au rămas mici”

În vârstă de ani 78 , psihiatrul a vorbit publicației „Corriere della Sera“ despre relația sa cu înaintarea în vârstă, despre care a relatat și în noua sa carte:

„Bătrânețea este ceva frumos, pentru că nu este legată de performanța. Nu trebuie să dovedească nimic.“.

Vittorino Andreoli, cunoscutul psihiatru, care a lucrat în Milano, în Regatul Unit și apoi în America, la New York și la Harvard, a prezentat ultima sa carte., “Zgomotul cuvintelor”, publicat de Rizzoli, este o elogie a uneia dintre cele mai dificile vârste ale vieții: bătrânețea. Andreoli își prezintă lucrările într-un interviu acordat ”Il Corriere della Sera”, începând de la bătrânețea lui.

”Batrânețea este frumoasă, pentru că nu este legată de performanța. Ea, nu trebuie să dovedească nimic. Nu  poți gândi că un om ar trebui să fie aruncat afară, chiar dacă este ”rupt, sau în cazul în care o femeie dacă nu mai are sânii în pas cu moda”.

Ar fi dorit să meargă la Disney, un copil de 6 ani folosește econonomiile pentru refugiații uraganului Dorian

Vittorio Andreoli este tată și bunic. Are trei fiice, toți absolvenți cu 110 cum laude și cinci nepoți. Și mai presus de toate, nu vrea să audă despre înlocuire.

”E un cuvânt nu-mi place. În Africa, unde am fost pentru o lungă perioadă de timp, capul satului era un om bătrân care te asculta și te unul de-ai lui . Eu cred că, dacă va exista o revenire la umanism va începe de la cei bătrâni, nu de la tineri sau de la profesioniștii care aleargă dup bani”

Psihiatrul a trăit întotdeauna printre femei și a fost căsătorit timp de 50 de ani. Andreoli analizează schimbările în relația dintre bărbat și femeie în societate:

”Trebuie să afli înțelesul femeii, gustul, care este în a da și a primi de la o femeie. Altfel rămâi un copil pentru totdeauna. Femeia a evoluat mult.  Tragedia este că bărbații au rămas mici și înapoiați. Dacă dorim să ne schimbăm, trebuie să ne schimbăm împreună “.

De Marius Oprea

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.