Protestul medicilor și asistentelor la Paris: momentul în care o asistentă este trasă de păr de agenți / Video

După Italia, este rândul Franței : la Paris au început protestele medicilor și asistentelor . În timp ce Macron relaxează toate restricțiile, angajații din domeniul sănătății franceze solicită mai multă recunoaștere, o salarizare mai bună și mai multe investiții în sănătatea publică. Deși sistemul spitalicesc al țării este considerat printre cele mai bune din lume, acesta s-a străduit să gestioneze urgența coronavirusului care a provocat până în prezent 30.000 de victime în Franța.  Pe lângă grenadele lacrimogene au fost incendiate și câteva baricade. În acel moment protestul a degenerat. Pe web s-au iscat  controverse cu privire la videoclipul în care o asistentă într-un halat alb este aruncată la pământ și târâtă pe jos de păr. Fiica eia publicat videoclipul pe social media, raportând incidentul.

Videoclipul arestului violent al asistentei a obținut deja două milioane de vizualizări pe rețelele de socializare . Imaginile îi arată pe agenții  blochează o femeie pe pământ, apoi o trag violent de păr.

Virus killer într-un spital din Italia, 3 sugari au murit, alți 12 infectați: spitalul închide secția de maternitate

Pe Twitter, fiica a scris: „Această femeie este mama mea. Are 50 de ani este o asistentă medicală și timp de trei luni a lucrat între 12 și 14 ore pe zi . A avut Covid-19. Ea demonstra pentru că ar trebui să-i reevalueze salariile , pentru a-i recunoaște munca. Este astmatică. Avea un halat. Are o înălțime de 1,55 metri . ” La câteva ore după arest, a avut loc o adunare în fața secției de poliție unde femeia era închisă. Mulți au intervenit pentru a cere eliberarea „asistentei Farida” . Aceeași solicitare a venit și de la liderul stângii radicale Jean Luc Melenchon.

Surse ale poliției au declarat faimosului ziar francez Le Figaro că asistenta a fost arestată pentru „a aruncat cu pietre în forțele de ordine” . Unele videoclipuri, distribuite deja pe rețelele de socializare, ar fi dovedi acest lucru.

Sursa video/ foto: Twitter

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter,  Instragram și Odnoklassniki

 

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.