Propunere șocantă în parlamentul din Brazilia: tăierea mâinilor politicienilor corupți

Un parlamentar care spune că Brazilia nu face suficient pentru a lupta împotriva corupției politice răscolitoare a prezentat marți un proiect de lege care ar pedepsi orice politician condamnat pentru corupțir cu amputația ambelor mâini, scrie Reuters

Nu este de așteptat ca propunerea să avanseze în Congresul Braziliei, unde zeci de parlamentari sunt deja anchetați pentru corupție și spălare de bani. Congresistul Emerson Petriv, mai cunoscut sub numele său politic Boca Aberta, a declarat că este nevoie de o măsură atât de drastică într-o țară plină de corupție larg răspândită cu impunitate.

Citește și Iran: spitalele nu fac față din cauza Coronavirusului: „Oamenii mor pe stradă, se riscă 700 de mii de decese”

“Este o propunere șocantă, dar, din păcate, majoritatea a politicienilor fură banii contribuabililor. În națiunile arabe, nimeni nu fură nimic de teama de a nu le fi tăiate mâinile, a declarat Emerson Petriv.

Petriv a spus că există sprijin public pentru propunerea sa, dar pentru a obține aprobarea proiectului de lege ar fi nevoie de sprijinul parlamentarilor care nu au fost prinși furând. Brazilia a închis zeci de oameni de afaceri și politicieni în cel mai mare scandal de corupție din țară, cunoscut sub numele de ancheta „Spălarea mașinilor”, dar de atunci mulți au fost eliberați, inclusiv fostul președinte de stânga Luiz Inacio Lula da Silva, care a fost condamnat pentru luare de mită.

Actualul președinte de extremă dreaptă Jair Bolsonaro a fost ales pe o platformă anticorupție care jură să curețe politica braziliană.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.