Profesoara o exclude de la lecțiile de înot pentru că este Down, astăzi este campioană

Shauna Hogan are 26 de ani și, în ciuda faptului că s-a născut cu sindromul Down, a devenit campioană la înot. Realizarea visului său nu a fost deloc ușor: Încă din gimaziu ea a fost discriminată  pentru starea ei. Dar, datorită mamei și tenacității sale, a putut să își realizeze visul.

Dragostea lui Shauna pentru înot a început când era copil. La școală, profesoara decise să o excludă de la lecțiile de înot deoarece credea că Shauna nu va putea înota niciodată.
O alegere care a șocat-o pe tânăra Shauna, dar mai ales pe mama ei, Margaret: “Shauna a fost unicul copil  exclus de la lecțiile de înot,  mi-au spus că este prea periculos  pentru sănătatea și siguranța ei. Dar nici Shauna, nici Margaret nu s-au lăsat. Mama a început  să-i plătească fiicei lecții în private și nu numai că a ajuns la nivelul copiilor de vârsta ei, dar i-a și depășit.

Un bătrân fără picioare a plantat 17 mii de copaci: ” O fac pentru generațiile viitoare”

Astăzi Shauna este reprezentantă al Marii Britanii la Jocurile Olimpice !

La 26 de ani Shauna a devenit campioană de  înot și va concura în echipa Special Olympics pentru Marea Britanie, iar în 2021 va participa la Jocurile Olimpice Speciale. Acesta este motivul pentru care ea și mama ei vor să facă cunoscută povestea tinerei Shauna. Datorită experienței lor, vor să dea curaj tuturor copiilor discriminați pentru a-i îndemna să depășească prejudecățile comune cu privire la sindromul Down.

De Andreea Sas

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.