Printre pietrele aruncate în timpul protestelor din Chile, s-a găsit o fosilă de acum 66 de milioane de ani

Printre pietrele aruncate în timpul protestelor din Chile, o studentă a găsit o fosilă de o moluscă dispărută cu milioane de ani în urmă

Joia trecută, în timpul protestelor din Coyhaique, Chile , protestatarii au aruncat numeroase pietre la mașinile poliției. Printre numeroasele pietre găsite pe pământ, una dintre ele a atras atenția unei studente de la Universitatea Australă de Chile (UACh):

„M-am apropiat de pietre, care erau multe, și am găsit-o pe aceasta care mi s-a părut curioasă, pentru că studiez medicina veterinară la AUCh, în Valdivia, și am studiat și paleontologia”, a spus studenta, Jimena Aburto.

Citește și  Fetiță de 4 ani cu sindromul Down ucisă în bătaie de iubitul mamei sale: ”Nu mă asculta”

Prin urmare, Jimena a luat piatra ciudată și s-a dus acasă. A făcut mai multe fotografii după care apoi a trimis-o  la institute of Earth Sciences. După ce a analizat imaginile, institutul a confirmat că ceea ce arăta ca o anumită piatră ciudată este de fapt o fosilă de ammonite , o specie de moluscă care a dispărut cu aproximativ 66 de milioane de ani în urmă.

Fosila a fost prezentat de studentă și la Muzeul Regional Aysen, iar un grup de experți o vor analiza și o vor pune în expoziția permanentă a muzeului.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.