Primul ministru transgender al UE a fost numit în Belgia

Petra De Sutter , prima persoană transgender care a devenit ministru în Europa, iese în evidență în noua structură guvernamentală a Belgiei . La aproape 500 de zile după alegerile din mai 2019, Belgia are un nou guvern.

Noul guvern condus de Alexander De Croo a fost depus jurământul pe 1 octombrie în fața regelui Philip.  Europarlamentara Petra De Sutter a devenit viceprim-ministru al noului guvern belgian. Ea este prima persoană transgender care a devenit ministru în Europa.

Citește și Și-a pierdut penisul în urma unei infecții: medicii l-au făcut să-i crească din nou pe… braț

Deja aleasă în Parlamentul European în 2019, De Sutter este un medic ginecolog stimat și considerat un expert în fertilitate.  Potrivit CNN, în trecut, ministrul belgian a vorbit deschis despre experiența ei , mai ales când a decis să devină femeia care s-a simțit dintotdeauna la 40 de ani și cum această decizie i-a cauzat probleme incredibile cu colegii și chiar cu prietenii.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.