Primul caz în lume: o femeie se vindecă de Covid dar se îmbolnăvește din nou și moare

O femeie  de 89 de ani din Olanda este prima persoană care și-a pierdut viața după o a doua infecție cu coronavirus, relatează The Telegraph scrie, referindu-se la documente publicate de Oxford University Press.

Femeia a avut macroglobulinemia lui Waldenström – o formă rară de limfom non-Hodgkin – care a subminat grav sistemul imunitar. Pacienta a avut inițial tuse și febră mare. A fost internată în spital, a fost testată pozitiv unde a fost externată după 5 zile din cauza regresiei substanțiale a simptomelor. După 59 de zile și la 2 zile după începerea unui tratament de chimioterapie, femeia s-a plâns de tuse, febră și dificultăți de respirație: testul a dat  rezultatul pozitiv.

Citește și Coronavirus: Olanda se îndreaptă spre închiderea totală a restaurantelor

Testul pentru prezența anticorpilor a dat un rezultat negativ după 6 zile de la pozitivitate. După 8 zile, condițiile s-au deteriorat în mod substanțial . După alte 2 săptămâni, femeia a decedat. Cercetătorii, pe baza analizei probelor de sânge, consideră că,  compoziția genetică a virusului s-a schimbat între primul și al doilea episod de infecție cu Covid.

Citește și :  Covid, primul caz de reîmbolnăvire în SUA: un tânăr 25 de ani s-a îmbolnăvește de două ori, a doua oară a fost mai grav

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de Twitter,  Instagram, Odnoklassniki, Tumblr și Reddit

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.