Primul caz de deces din cauza țigării electronice

O persoană a murit în Illinois, Statele Unite, după ce a contractat o boală respiratorie legată de folosirea țigarării electronice, a declarat departamentul de sănătate publică al statului potrivit Sky News. Autoritățile consideră că aceasta este prima victimă . Identitatea acestei persoane nu a fost declarată, se știe că avea între 17 și 38 de ani.

„Nu vreau să mor”, ucisă de față cu fiica ei de 10 ani: oroare în Turcia

Cazurile bolilor pulmonare misterioase legate de folosirea țigărilor electronice în SUA sunt în continuă creștere: acesta este rapoartul constatat de autoritățile sanitare – toate referitoare la „cazurile grave de de pneumonie care au dus la internarea în spital – au ajuns la 153.  Statele în care au fost constatate până în prezent sunt California, Connecticut, Florida, Illinois, Indiana, Iowa, Minnesota, Michigan, Carolina de Nord, New Jersey, New Mexico, New York, Pennsylvania, Texas, Utah, Wisconsin.

Germania, refugiat sirian arestat pentru că a fost un “decapitator pentru Isis”

Cei mai afectați sunt tinerii. Toți au ajuns la spitalul de urgență cu simptome grave: dificultăți de respirație, oboseală extremă, tuse, dureri în piept. Singurul fapt comun este faptul că pacienții au raportat că au folosit produse de vaporizare care conțin nicotină sau Thc, substanța psihoactivă a canabisului. În unele cazuri, afecțiunile s-au deteriorat grav și au necesitat ca pacienții să folosească respiratoare artificiale.

Se presupune că, în unele cazuri, este posibil să fi fost achiziționat pe stradă și nu de dealerii autorizați.

 

De Ana Moldovan

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

Lasă un comentariu

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.