Prima victimă a Coronavirusului din Israel este un supraviețuitor al Holocaustului

La data de 20 martie,  Arie Chiar în vârstă de 88 de ani a murit de coronavirus în Israel. Bărbatul a fost infectat de un asistent social în azilul unde locuia în Ierusalim. În ciuda faptului că are patru copii, 18 nepoți și un strănepot care trăiește în Israel, Arie a murit singur.

„A fost un bărbat puternic și a depășit dificultățile Holocaustului”, a spus fiica lui Yael. „A trăit o viață deplină”, adaugă femeia.

Hackerii au atacat laboratoarele americane care studiază Covid 19: FBI investighează

Când Germania a ocupat Ungaria în 1944, Arie Even, mama și fratele lui s-au ascuns aproape un an, în baloturi de fân și beci subterane. Bărbatul a supraviețuit unor atacuri de cord multiple, intervenții chirurgicale și o formă ușoară de holeră în timpul unei vizite din familia sa în Spania, dar nu a putut să scape de Coronavirus.

După război, la 17 ani, s-a mutat în Israel, s-a alăturat unui kibbutz și apoi s-a alăturat armatei ca tehnician de aviație. Părinții lui au  fugit din Ungaria după invazia sovietică din 1956 și ulterior i s-au alăturat în Israel.

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.