Prima casă a compostului uman se va deschide în 2021 în Washington

”Memento, homo, quia pulvis es, et in pulverem reverteris”, ( din cenușă ne-am născut, în cenușă ne vom întoarce)  spune o expresie latină binecunoscută. Și dacă până în prezent alternativele de după moarte pentru oameni erau  fie înmormântarea, fie incinerarea, statul Washington a legalizat recent procesul de „reducere a naturii organice”. Prima instalație funerară de compostare a omului din lume este de așteptat să se deschidă în primăvara anului 2021. Proiectul a fost introdus de compania Recompose, cu sediul în Seattle, care va fi prima care va oferi opțiunea de „reducere organică naturală” după moarte.

Recompose oferă o alternativă viabilă la metodele comune după moarte.

 

Nu numai înmormântarea și incinerarea, prima unitate funerară de compostare umană din lume ajunge din Statele Unite. Corpul uman este transformat în sol organic care poate crea viață nouă. Procesul inovator se numește „reducere organică naturală” și este un „proces biologic pentru transformarea materialului organic, inclusiv a resturilor umane, într-un material organic  stabil, care nu este recunoscut ca resturi umane.  Washingtonul a fost primul care a permis compostarea umană după ce parlamentarii au modificat legea statului privind serviciile de după moarte pentru a recunoaște „reducerea organică naturală” ca mijloc acceptabil de eliminare a corpurilor. ”

Citește și Elevii și-au construit clasa în aer liber prin reciclarea a 3.000 de sticle de plastic / VIDEO

„Transformarea ființei umane în sol are loc în vasele noastre de recompoziție hexagonală reutilizabile. La finalul procesului, familiile vor putea aduce acasă o parte din terenul creat, în timp ce grădinile de la fața locului ne vor aminti că toată viața este interconectată “, scrie Recompose pe site – ul său . Procesul de „reducere organică naturală” are loc într-o plantă specifică destinată compostării umane. Prima locație este de așteptat să se deschidă în primăvara anului 2021 într-o clădire de 1.720 de metri pătrați din Seattle, unde se află compania Recompose.

Aici corpul uman este plasat în interiorul unui recipient, un fel de sicriu reutilizabil, acoperit cu cioburi de lemn, lucernă și fân și apoi aerat pentru a permite bacteriilor benefice găsite în natură să acționeze. În doar 30 de zile, corpul este transformat în „sol care poate fi apoi folosit pentru  o viață nouă”.

Fiecare corp uman cu „ poate produce aproximativ un metru cub de sol. Procesul compostului costă mai mult de o cremare, în jur de 5.500 USD de persoană.

Pentru mai multe articole interesante rămâi cu noi pe RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de FacebookTwitter și Instragram

 

 

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.