Prieteni falși: 7 alimente despre care crezi că te fac să slăbești, dar în schimb te îngrașă

Ești sigur că mănânci sănătos? Ferește-te de ”prietenii falși” adică de alimentele care par că te fac să slăbești. Iată 7 dintre ele și de care este bine să stai departe!

Știm cu toții că prăjeala,  dulciurile, înghețata și alte diverse bunătăți  te fac să crești în greutate. Dar există și alte alimente care te îngrașă și probabil că nici nu bănuiești Să vorbim despre „falsii prieteni” a  dietei, adică acele alimente care, din cauza anumitor factori, înșelă consumatorul.

Să vedem care sunt acești prieteni falși:

 

Sucurile de fructe : conțin o mulțime de zaharuri și deseori foarte puține fructe. Dacă într-adevăr nu puteți să vă abțineți alegeți produsele care nu conțin îndulcitori și nu sunt obținute din concentrat (care are de două ori caloriile fructelor netratate!). Sau, puteți încerca să le faceți acasă, fără a adăuga zahăr: mai ieftine, mai gustoase și de o mie de ori mai sănătoase!

Cereale și batoane de cereale- combinația de iaurt și cereale poate părea cea mai sănătoasă și cea mai ușoară opțiune pentru micul dejun, dar în realitate cerealele îngrașă fiind bogate în zaharuri, grăsimi hidrogenate, grăsimi vegetale de calitate slabă și conservanți. Pentru o alternativă sănătoasă și făcută de casă, încercați această rețetă: amestecați împreună 100 gr de ovăz, o mână de orez  , câteva fructe uscate amestecate tăiate în bucăți, 3 linguri de miere și 2 linguri de ulei de floarea soarelui . Întindeți amestecul pe o foaie de copt și coaceți la 180 ° timp de o jumătate de oră.

Soia – adesea nu este organică, conține OMG și estrogeni, responsabili pentru dezechilibrul hormonale care te îngrașă. Iaurtul de soia este de asemenea cel mai bine evitat, deoarece este bogat în zahăr.

Gumele și dulciurile fără zahăr – bomboanele fără zahăr sunt un concentrat de îndulcitori și îndulcitori artificiali se dovedesc a fi toxici consumați pe termen lung.

Fructele așa-zis deshidratate sau confiate

 

Spre deosebire de fructele uscate, mâncarea excelentă și super energică, fructele deshidratate, precum și fructele confiate sunt cu adevărat dăunătoare liniei. De fapt, procesul de uscare la care este supus poate crește cantitatea de zaharuri de până la trei ori, în timp ce fructele confiate au o cantitate foarte mare de zaharuri și uleiuri. Mai bine consumați fructele proaspete și uscate.

Nu aștepta nimic de la nimeni, vei trăi mai mult și mai bine

Alimente ușoare și fără grăsimi – pentru a compensa cantitatea mai mică de grăsimi și aromă, industriile alimentare adaugă zaharuri, sare și aditivi acestor alimente. Potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, 10 la sută din alimentele alimentare conțin aceleași sau chiar mai multe calorii decât cele normale, iar 40 la sută au mai mult zahăr.

 

Pentru mai multe articole interesante rămân cu noi pentru  RoMondoNews24

Urmărește pagina noastră de  Facebook ,  Twitter  și  Instragram

Lasă un comentariu
Spread the love

O voce liberă fără stăpâni !
Un, blog, un portal de știri fără șefi ! Este gratis ! RoMondoNews24, un altfel de blog, un altfel de portal cu știri din întreaga lume. O sursă de informație fără ocolișuri și fără perdea. O sursă direct la țintă. Înființat în 2018, am reușit să intru în milioane de case de români din toată lumea cu informații de ultimă oră, extrem, sănătate, știri de actualitate, lifestyle, diaspora și curiozități.
Îmi place să dau voce celor ce nu au glas, celor care rămân în liniște de teamă să nu facă prea multă gălăgie, celor care stau ascunși de teamă să nu fie văzuți…
Dacă apreciați munca mea, modul meu de a scrie, puteți să mă susțineți cu un contribut oricât de mic și fără obligații. Mulțumesc pentru ajutor.